Haber

Adidas Orjinallik Sorgulama 5 Yöntem

Adidas, spor ve günlük ayakkabı, spor giyim ve spor aletleri konusunda dünya lideri diyebiliriz. Sadece profesyonel sporcularla kalmayıp rahat ve kaliteli giyinmeyi sevenlere de hitap ediyor. Marka bu kadar büyük olunca doğal olarak sahte ürünleri de çıkabiliyor. Bu nedenle burada “Adidas orjinal ürün sorgulama” nasıl yapılır anlatıyor olacağız. Marka oldukça kaliteli ürünler sattığından herkes Adidas ürünlerini talep ediyor. Bazen hediye alırken, bazen de kendimiz için ürün alırken satın aldığımız ürünün orjinal tescilli markaya ait olup olmadığını merak ederiz. Satın aldığınız veya almayı düşündüğünüz ürünün orjinalliği hakkında şüpheleriniz varsa burada bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Barkod sorgulama ve benzeri yöntemler sayesinde sahip olduğunuz ürünün, lisanslı bir ürün olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bazı insanlar internetten alışveriş yapmayı tercih edebiliyor. Sahte ürün satışları da zaten genelde internet üzerinden yapılıyor. Örneğin girdiğiniz bir alışveriş sitesi çok uygun fiyata adidas ayakkabı, eşofman ve benzer ürünler satıyor olabilir. Fakat bu ürünler gönderilirken herhangi bir fiş ya da fatura genelde gönderilmeyebiliyor. Bu durumda da ürünün sahte olup olmadığı en fazla merak edilen konulardan biri haline gelmekte. İşte bu yazımızda tam olarak bu konuya yanıt vereceğiz.

Satın aldığınız ayakkabı orjinal mi? Bunu anlamanın tek yolu var o da, ‘Adidas orjinal ürün sorgulama’ yöntemidir. Burada anlatılan yöntemler sayesinde, satın aldığınız ayakkabı, eşofman, tişört ya da şortun orjinal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Adidas orjinal olduğu nasıl anlaşılır bilmeyenler için, işinizi kolaylaştıracak yöntemler. Hemen hemen her gün Instagram’da ve diğer online platformlarda Adidas ayakkabı satanlarla karşılaşabiliyoruz. Ayrıca hemen hemen her ilde de çakma Adidas satan yerler var. Peki satın alınan ürünün sahte olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bütün soruların yanıtı burada.

Adidas Orjinal Ürün Sorgulama

Adidas marka ayakkabı, şort, eşofman ya da farklı bir ürün aldığınızda ürünün orjinal olup olmadığını faturası sayesinde de kontrol edebilirsiniz. Orjinal ürün sorgulama, genelde ürünün fiyatı çok düşük olduğunda ya da arkadaşlarımızla orjinal olup olmadığı konusunda bir konuşma geçtiğinde araştırılıyor. Detaylı bir şekilde Adidas orjinallik sorgulama işlemi için;

  • Ayakkabının üstündeki kodlarla kutusundaki kodları karşılaştırın.
  • Barkod sorgulama.
  • Mağazadan ürünün orjinal olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.
  • Ürün üzerindeki seri numarasını sorgulayabilirsiniz.
  • Adidas çağrı merkezini arayarak ürünün kodunu belirtip sorgulama yapılabilir.
  • Ürün kutusu ve kutu içeriğinin kalitesine bakarak sorgulama yapılabilir.

Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayarak, ürünün orjinal olup olmadığı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Örneğin, ürün kutusu incelenerek orjinal olup olmadığı hakkında fikir edinilebilir. Adidas, her ayakkabı için özel etiketli kutular üretmektedir.

Adidas Barkod Sorgulama

Eğer kısa sürede sorgulama yapmak istiyorsanız barkod sorgulama yöntemini uygulayın. Adidas barkod sorgulama; ürünün orjinal olup olmadığınıza yardımcı olan koddur. Bu kod sayesinde, satın aldığınız ürünün gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu ayırt edebilirsiniz. Telefondan hızlıca Adidas barkod sorgulama işlemi:

  • Ayakkabının dilindeki etikette yer alan kod ile ayakkabı kutusundaki kodları karşılaştırın.
  • Ayrıca her iki ayakkabı dilinde bulunan kodların sadece son haneleri farklı olmalıdır.
  • Adidas seri numarası kullanılarak sorgulama yapabilirsiniz.
  • Satın aldığınız mağaza, size ilgili ürün için özel fatura vermelidir.
  • Ayakkabılarda bulunan kodları inceleyin; orjinal ise her iki ayakkabıda bulunan kodların son 3 hanesi farklıdır.

Diğer ayakkabı üreticileri genelde, ayakkabı dilinde bulunan kodları aynı yapar. Fakat Adidas markasında bu durum biraz daha farklı. Adidas ayakkabılarda bulunan ürün kodunun son 3 hanesini farklı olarak üretmektedir.

Adidas Orjinallik Sorgulama Nasıl Yapılır? 2024

Ayakkabılar ve diğer marka ürünler çok pahalı olduğundan dolayı, satın aldığımız ürünün de gerçek ve güvenilir olması büyük önem taşıyor. İnternette, Instagram’da ve çeşitli platformlarda uygun fiyata adidas ürünler satılıyor. Bazı satıcılar ürünün, replika olduğunu dile getirse de bazı satıcılar orjinal olduğunu söylüyorlar. Fakat bu gibi durumlarda güvenilir alışveriş yapmak için, Adidas mağazalarından, internet sitesinden ya da anlaşmalı olduğu mağazalardan alışveriş yapmak gerekir.

Sorgulama yöntemi olarak, Adidas resmi internet sitesine gidip İletişim kısmından satın alınan ürün bilgilerini gönderip, ürünün orjinal olup olmadığı hakkında bilgi edinilebilir.

Adidas Ayakkabı Sorgulama

Adidas ayakkabılarının, dil kısmında bazı kodlar bulunmaktadır. Bu kodlar sayesinde ürünün nerede üretildiğini, seri numarasını ve buna benzer bilgilerine ulaşılabilir. Ayrıca ayakkabı dilinde bulunan QR kodu telefonunuzdan okutarak ilgili ürünün bulunduğu web adresine de ulaşılabilir.

Adidas ayakkabı orjinal sorgulama:

  • Ayakkabı dilini inceleyin.
  • Her iki ayakkabıda da aynı kodlar yazar, fakat son 3 rakamı farklı olmalıdır.
  • Örnek verecek olursak son kodun son 5 rakamı bir ayakkabıda 00147 diğerinde 00527 şeklinde olmalıdır.

Sahte ayakkabı üreticileri çoğu zaman buna dikkat etmez ve her iki ayakkabıda da aynı kodları kullanırlar. Dolayısıyla da bu yöntem kullanılarak, ürünün gerçek ya da sahte olup olmadığını anlayabiliriz.

Ürün Sorgulama Yöntemleri

  • Barkod sorgulama.
  • QR kod sorgulama.
  • Seri no sorgulama
  • Adidas mağazasından sorgulama yapılabilir.
  • Adidas resmi internet sitesinden iletişim kısmından yazarak bilgi alınabilir.

Yukarıdaki yöntemler kullanılarak, satın alınan ayakkabı ya da diğer ürünler hakkında bilgi edinilebilir. Tekrar bir uyarıda bulunmak gerekirse; kötü niyetli kişiler tarafından kandırılmamak için anlaşmalı mağazalardan ya da direkt olarak Adidas resmî kanallarından alışveriş yapın.

Adidas Karekod Sorgulama

Satın alınan eşofman, cüzdan ya da ayakkabının QR kodunu sorgulamak ürünün gerçek olup olmadığını anlamak için uygulanan yöntemlerden biridir. Bu yöntem sayesinde, ilgili ürünün orjinal olup olmadığı kısa sürede anlaşılır.

Adidas orjinallik kodu sorgulama:

  • Satın alınan ürünün etiketini bulun.
  • Etiket kısmından karekod‘u bulun.
  • Telefonunuzdan QR kod okuyucuyu açın.
  • Karekod‘u okutun.
  • Bunu yaptığınızda ürün ve ürün bilgilerinin bulunduğu sayfa açılır.

Bazı ürünlerde QR kod zarar görebildiğinden dolayı telefonunuz ilgili kodu okuyamayabilir. Bu gibi durumlarda ise diğer yöntemleri uygulayarak daha hızlı sonuç alınabilir.

Seri No Sorgulama

Seri no, ilgili ürünün hangi seriye ait olduğunu ve seride kaçıncı üretim olduğunun bilgisini veren koddur. Bu kod sayesinde de ürün ile ilgili birçok bilgi elde edilebilir. Adidas ayakkabı ve diğer ürünlerde de seri no kullanılmaktadır. Ürünün etiket ve paketine baktığınızda bu seri numarasının hem pakette hem de ürün etiketinde olduğunu göreceksiniz. Ayakkabılarda ise, gerçeklik sorgulamak için kullanılabilecek en basit yöntemlerden biridir.

Adidas Süperstar Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Adidas orjinal ürün sorgulama, Süperstar modeller için de sıklıkla yapılmaktadır. Resmi satış yapan noktalardan baktığımızda bu modellerin en ucuzunun yaklaşık 3.000 TL civarında olduğunu görüyoruz. Satın alacağınız ürünün orjinalliğini fiyat karşılaştırması yaparak da anlayabilirsiniz. Örneğin, 3000 TL olan bir ayakkabıyı hiçbir ayakkabıcı 1000 TL’ye ya da daha uygun bir fiyata satmaz.

Ayrıca yukarıda bahsedilen çeşitli yöntemler uygulanarak ilgili ürünün orjinal mi yoksa sahtemi olduğu ayırt edilebilmektedir. Direkt olarak bir sorgulama ekranı bulunmadığından, bu yöntemler işinizi en hızlı ve en kolay yoldan yapabileceğiniz şekilde listelenmiştir. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen yorum kısmından sormayı unutmayın. Sahte ürün mağduru olmamak için, güvenilir ve anlaşmalı yerlerden alışveriş yapın.

Daha Fazla Bilgi

Adidas ayakkabı orjinallik sorgulama, mağazadan yapılabileceği gibi siz de istediğiniz herhangi bir yerde yapabilirsiniz. Ayakkabı orjinallik sorgulama yöntemi olarak yapabileceğiniz şeyleri sırasıyla burada açıkladık. Yakın zamanda Adidas markasından bir ürün aldıysanız ve sahte olduğunu düşünüyorsanız buradaki yöntemleri kesinlikle uygulayın. Konumuza dönelim, Adidas markalı ayakkabı ya da diğer ürünler günümüzde oldukça pahalı fiyatlarda müşterilerini bekliyor. Son zamanlarda 1250 TL’nin altında Adidas ayakkabı bulmak neredeyse imkansız. Tabii piyasada orjinal adı altında satılan çakma/sahte ayakkabılar daha uygun fiyata satılmakta. Bu sahte ürünler, satıcılar tarafından genelde gümrük fazlası olarak adlandırılarak orjinal sıfatıyla satılıyor. Fakat genelde bu ürünler replika yani sahte ürünlerdir. Satın alınan ürünün orjinalliğini anlamak için, Adidas barkod sorgulama yöntemini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir