Genel

Vestel Çamaşır Makinesi Resetleme Nasıl Yapılır?

Vestel çamaşır makineleri ülkemizde birçok evde kullanılmaktadır. Peki, Vestel çamaşır makinesi resetleme nasıl yapılır? Vestel cmk xl 7208 tl çamaşır makinesi ve eko 8711 tl gibi vestel 9412 model makinelerin nasıl resetlendiği kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Eniyisor.com’a gelen bütün soruları doğru şekilde yanıtlamaya özen gösteriyoruz. Eğer çamaşır makinenizi resetlemeniz gerekiyorsa buradaki rehbere uyarak nasıl yapabileceğinizi öğrenin.

Vestel Çamaşır Makinesi Resetlemenin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak çamaşır makinenizi resetleyebilirsiniz. Genelde teknik ekiplerin yaptığı resetleme işlemi ise aşağıdaki gibidir. Buradan detaylı bir şekilde çamaşır makinesi nasıl resetlenir sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

Vestel Çamaşır Makinesi Resetleme

Çamaşır makinesini resetleme işlemi düşünülenin aksine çok basittir. Bu işlem genelde teknik ekip yani ustalarca yapılmaktadır ve resetleme işlemi için belirli ücretler ödenir. Ancak siz de aşağıdaki yöntemi uygulayarak evinizde makineyi resetleyebilirsiniz. Merak edenler için Vestel çamaşır makinesi resetleme adımları:

  • İlk olarak çamaşır makinesinin dijital ekran bölümünde bir hata göründüğünden emin olun.
  • Sonrasında program menüsü kısmından, pamuklu yıkama seçeneğini seçin.
  • Program 90 derecede olmalıdır.
  • Açma – Kapama tuşuna basın.
  • Sonra Başlat – Çalıştır tuşu ile beraber Açma – Kapatma tuşuna aynı anda basın.
  • Beş saniye kadar bekleyin.
  • Makineden “tık” sesi gelmelidir.
  • Bunları yaptıktan sonra başlat düğmesinin ışığının yanıp söndüğünü görürsünüz.
  • Sonra dereceyi sıkma ayarına getirin ve Açma – Kapama tuşuna basın. (Yani makineyi kapatın.)
  • Sonra Başlat – Çalıştır ve Açma – Kapama tuşlarına yine basılı tutun.
  • Bir süre bekleyin ve sonra makineyi açın. (Açma – Kapama tuşu ile.)

Yukarıdaki adımları yaparak kısa süre içerisinde siz de evinizde makineyi resetleyebilirsiniz. Bilmeyenler için zor bir yöntem gibi görünse de usta gerektirmeyen bir yöntemdir ve yukarıdaki talimatlara uyulduğu takdirde resetleme işlemi yapılmış olur.

Elektronik ekranlı Vestel çamaşır makinesi modelleri, ekranda hata kodu gösterirler. Elektromekanik eski model AGRler ise, göstergeleri kesintilerle kırpıp bir hata gösterir. Örnek verecek olursak, E02 hata kodu şu şekildedir: ampul iki defa yanıp sönüyor, duraklatıldı ve tekrar yanarak ardından sönüyor

Vestel Çamaşır Makinesi Resetleme Nasıl Atılır?

Vestel Çamaşır Makinesi Resetleme nasıl yapılır
Çamaşır Makinesi Resetleme nasıl yapılır?

Bazı durumlarda çamaşır makinesine reset atmak gerekebiliyor. Reset atmayı bilmeyen vatandaşlar ise genelde teknik servisten destek alıyorlar. Günümüzde teknik servisler oldukça fazla ücret aldığından dolayı çoğu kullanıcı bu işlemi evde kendileri yapmak isteyebiliyorlar. Yukarıdaki başlıkta adım adım Vestel çamaşır makinesi nasıl resetlenir anlattık. Bu yönergelere uymanız halinde problemsiz bir şekilde resetleme işlemi gerçekleştirilebilir.

Vestel çamaşır makinelerinin çeşitli modellerinde bu resetleme yöntemi kullanılabilir. Yöntem yalnızca bir model için değil birçok model için geçerlidir.

Vestel EKO 9711 TL Resetleme

Vestel EKO 9711 TL Resetleme

Vestel EKO 9711 TL Resetleme nasıl yapılır bilmeyenler yine ilk başlıkta anlatmış olduğumuz yöntemi uygulayarak kısa süre içerisinde resetleme işlemini yapabilirler. Vestel EKO 9711 TL modellerinde geçerli olduğu gibi diğer modeller için de resetleme yöntemi aynı şekildedir.

Vestel 10912 TT Çamaşır Makinesi Resetleme Nasıl Yapılır?

Vestel 10912 TT Çamaşır Makinesi resetleme yöntemi için ilk başlıkta anlattığımız yöntemler uygulanmalıdır. Bu yöntem sayesinde kısa süre içerisinde usta ya da teknik servis çağırmanıza gerek kalmadan resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Vestel 9 kg Çamaşır Makinesi Resetleme Nasıl Yapılır?

Vestel 9 kg Çamaşır Makinesi resetleme yöntemi olarak da yine buradaki yönergeler izlenebilir. Eğer anlamadığınız bir şey olursa yorum kısmından sormayı unutmayın.

Çamaşır Makinesi Resetleme Nedir?

Çamaşır makinesi bazı nedenlerden dolayı resetlenmek istenebilir. Genelde çoğu kişi bunun nasıl yapılacağını bilmediğinden teknik servis çağırmaktadır. Teknik servise ücret ödemek istemeyenler ve Vestel çamaşır makinesi resetleme nasıl yapılır öğrenmek isteyenler buradaki anlatımdan faydalanabilirler.

Çamaşır makinesi resetleme belirli tuş kombinasyonları ile yapılmaktadır. Bu nedenle burada anlatılan tuş kombinasyonlarını dikkatli şekilde yapmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir