Teknoloji

Telegram Son Görülme Yakınlarda Ne Demek?

Telegram uygulaması birçok özelliği sayesinde sık kullanılan mesajlaşma uygulamalarındandır. Peki, Telegram son görülme yakınlarda ne demek? Bu uyarının anlamı nedir?

Whatsapp uygulamasında son görülme özelliği açık olan kişilerin en son ne zaman giriş yaptıklarının bilgisi yazar. Örneğin, son görülme bugün 17:59’da şeklinde bir not görürsünüz. Bu not genelde sohbet kısmında hemen kişi adının altında yazar. Telegram uygulamasında da sohbete başlamadan ya da sohbet kutusunda son görülme yakınlarda uyarısı yazmaktadır. Peki bunun anlamı nedir?

Telegram Son Görülme Yakınlarda Ne Demek?

  • Telegram son görülme kişi adının hemen altında yazar.
  • Sohbet ara kısmında da son görülme yakınlarda uyarısını görebilirsiniz.
  • Son görülme yakınlarda — 1 saniye ile 2-3 gün arasındaki zamanı kapsar.
  • Son görülme bir hafta içinde — 2-3 gün ve 7 gün arasındaki zaman dilimini kapsar.
  • Son görülme bir ay içinde — 6-7 gün ve bir ay arasında olan zaman dilimini kapsar.
  • Son görülme uzun zaman önce — bir aydan fazla olan sürelerde yazar. (Bu engellenen kullanıcılara da gösterilir)

Telegram son görülme yakınlarda uyarısı 1 saniye ile – 2, 3 gün arasındaki zamanı kapsar. Yani son görülme yakınlarda yazan kişi 1 saniye önce de aktif olabilir 3 gün önce de aktif olabilir. Bu durumda o kişinin en son ne zaman aktif olduğunu net bir şekilde anlamak mümkün değildir.

Telegram kullanıcılarının son görülmesini saat, dakika olarak göstermemektedir. Bunun nedeni ise Whatsapp uygulamasının bu özelliğinin pek beğenilmemesidir. Çünkü Whatsapp son görülmeyi saat ve dakika olarak göstermektedir. Telegram bunun yerine direkt olarak son görülme yakınlarda şeklinde gösterir.

Telegramda Son Görülme Yakınlarda

Telegram son görülme yakınlarda, 1 saniye ile 2-3 gün arasındaki zaman dilimini kapsamaktadır. Telegram gizliliğe önem verdiğinden insanların en son ne zaman aktif olduklarını da net saat dilimi olarak göstermemektedir. Bu durum bazı kullanıcıların canını sıksa da normalde olması gerektiği gibidir.

Bazı kullanıcılar Telegram’ın son görülme bilgisini net bir şekilde göstermesini talep etse de çoğu kişi şuan ki durumu daha çok beğeniyor. Whatsapp uygulamasında dakikasına kadar gösterilen son görülme Telegram’da, yakınlarda, bir hafta içinde, bir ay içinde ve uzun zaman önce şeklinde gösterilir.

Telegram uygulamasında Sohbet, kripto para, ders, otomobil grupları gibi binlerce grup bulunmaktadır. Bu gruplara dahil olmak için grup adını bilmek ya da grup linki ile katılmak gerekir. Bununla beraber, kullanıcılarının gizliliğine önem veren bir uygulamadır. Sevgilisi, eşi, arkadaşı Telegram kullanan kişiler son görülme bilgisini sık sık kontrol etmektedir. Telegram’da kullanıcı aktif olduğunda çevrimiçi bilgisi yazar. Ancak çevrimiçi olmadığı durumda ise, Telegram son görülme yakınlarda şeklinde bir not görünür.

Birinin Telegram’a En Son Ne Zaman Girdiğini Nasıl Görürüm?

Birinin Telegram’a ne zaman girdiğini görebilmek imkansızdır. Whatsapp son görülmeyi dakikasına kadar gösterse de Telegram uygulaması bu bilgiyi göstermez. Bunun yerine yakınlarda, bir hafta içinde, bir ay içinde ve uzun zaman önce gibi uyarılar gösterilmektedir.

Telegram uygulaması ile ilgili merak ettiklerinizi yorum kısmından sorabilirsiniz. Konuyu Eniyisor.com ekibi olarak araştırıp size en doğru bilgiyi kısa süre içerisinde vereceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir