Teknoloji

Whatsapp Engellenen Numaradan Gelen Mesajları Görme 2024

Whatsapp ya da normal mesaj kısmından engellediğiniz birinin mesajlarını görmek isteyebilirsiniz. Burada sizin için engellenen numaradan gelen mesajları görme nasıl yapılır anlatıyoruz. Buradaki bilgiler sayesinde bu mesajları okumanın mümkün olup olmayacağını öğrenebilirsiniz.

Bazı kişileri hem Whatsapp hem de normal mesaj kısmından engellemek zorunda kalabiliyoruz. Bu kişi bazen sevgilimiz, bazen ailemizden birileri bazen de hiç tanımadığımız kişiler olabiliyor. Ancak insan oğlu meraklıdır. Engelli olan kişilerin engellendikten sonra mesaj gönderip göndermediği eğer gönderdiyse ne yazdığını merak edebiliyoruz. Birini engelledikten sonra o kişi artık sizi rahatsız edemez. Hem arama hem de mesaj bölümlerinden engellemeniz halinde size ulaşması imkansız hale gelir. Sizin için engellenen numaradan gelen mesajları görme yöntemi olup olmadığını araştırdık.

Whatsapp Engellenen Numaradan Gelen Mesajları Görme

Whatsapp uygulamasından birini engellediğinizde o kişi size mesaj gönderebilir. Fakat gönderdiği mesajlar sizde engelli olduğu için görünmez. Dolayısıyla Whatsapp engellenen kişiden gelen mesajları görmek de imkansız hale gelir. Ancak o kişi ile mesajlaşmaya devam etmek istiyorsanız ya da gönderdiği mesajları görmek istiyorsanız:

  • Whatsapp uygulamasına giriş yapın.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra Ayarlar menüsüne girin.
  • Buradan Gizlilik ve Güvenlik menüsüne giriş yapmalısınız.
  • Açılan ekrandan engellenenler seçeneğine dokunup buradan istediğiniz kişinin engelini kaldırın.

Engeli kaldırdığınızda artık o kişi size mesaj gönderebilecek gönderdiği mesajları da siz görebileceksiniz. Çeşitli uygulama ve programlar engellenen numaradan gelen mesajları görme işleminin mümkün olduğunu söylese de bu neredeyse imkansızdır. Genelde bu tür uygulamalar işe yaramaz ve bilgilerinizi çalabilir.

iPhone Engellenen Numaradan Gelen Mesajları Görme Nasıl Yapılır?

iOs işletim sistemine sahip iPhone cep telefonu kullanıyorsanız ve engellediğiniz kişinin gönderdiği mesajları görmek istiyor olabilirsiniz. Whatsapp uygulamasında birini engellediğinizde engelli olduğu süre boyunca gönderdiği mesajları göremezsiniz. iPhone cihazlar için de yine aynı durum geçerlidir. iPhone telefondan engellenen kişilerin mesajları size iletilmez. Eğer engeli kaldırmak istiyorsanız:

  • iPhone telefonunuzdan Kişiler uygulamasına girin.
  • Engellediğiniz kişiyi bulun.
  • Aşağı doğru kaydırın.
  • En alt kısımda Engeli kaldır seçeneğine dokunarak o kişinin engelini kaldırabilirsiniz.

iPhone telefonunuzdan engellemiş olduğunuz kişi sizi arayamaz ya da mesaj gönderemez. Mesaj gönderse dahi bu mesajlar size iletilemez ve engel açıldığında da engelliyken gönderdiği mesajları göremezsiniz.

Samsung Engellenen Kişiden Gelen Mesajları Görme

Android işletim sistemine sahip Samsung cep telefonunuzdan birini engellediğinizde artık o kişi kullandığı cep telefonu numarası ile sizi arayamaz ve mesaj gönderemez. Engelli olduğu süre içerisinde de size gönderdiği mesajlar iletilemez. Herhangi bir mesaj iletimi olmadığından dolayı gönderdiği mesajları engelleyen kişi de göremez.

Ancak Samsung telefonunuzdan birini engellediyseniz ve karşı taraf sizi engellemediyse siz ona mesaj gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz mesajlar karşı tarafa iletilir. Ancak mesajınıza yanıt verecek olan kişi halen daha engelliyse göndereceği mesajı göremezsiniz.

Engellenen Numaradan Mesaj Gelir Mi?

Birini engelledikten sonra genelde aramalar tamamen durur. Yani o kişi sizi aramaya kalksa dahi sizin telefonunuz çalmaz. Peki birini engellediğinizde o kişi size mesaj gönderebilir mi? Bu sorunun yanıtı tabi ki hayır. Fakat cep telefonunuzdan engellediyseniz size sosyal medya hesaplarınızdan mesaj gönderebilir. Bu durumda Instagram, Whatsapp, Telegram, Facebook ve Twitter gibi hesaplarınızdan da engellemeniz gerekir.

Engellenen Numaralardan Mesaj Gelir Mi:

Turkcell🟢 – Çalışıyor
Vodafone🟢 – Çalışıyor
Türk Telekom🟢 – Çalışıyor
Whatsapp🟢 – Çalışıyor
Instagram🟢 – Çalışıyor
Facebook🟢 – Çalışıyor
Twitter🟢 – Çalışıyor
Telegram🟢 – Çalışıyor

Eğer cep telefonunuzdan birini engellediyseniz operatörünüz ne olursa olsun o kişi artık sizi arayamaz ya da mesaj gönderemez. Aynı zamanda yine yukarıda listelenen sosyal medya hesaplarınızdan da birini engellerseniz, engellenen kişi buralardan da sizi rahatsız edemeyecektir.

Engellenen Numaraya Mesaj Gider Mi?

Engellenen numaradan gelen mesajları görme kadar araştırılan bir diğer konu ise engellenen numaraya mesaj gider mi sorusudur. Eğer bu işlemi cep telefonunuzdan yaptıysanız ve karşı taraf sizi engellemediyse mesajlarınız iletilir. Ancak Whatsapp, Instagram gibi uygulamalarda birini engelledikten sonra o kişiye göndereceğiniz mesajları karşı taraf görmez.

Yani normal telefon engelinde mesaj gönderilebilir fakat sosyal medyada biri engellendiyse o kişiye engelleyen taraf da mesaj gönderemez.

Engellenen Numaradan Gelen Mesajları Görmek İstemiyorum

Eğer engellenen numaradan gelen mesajları görmek istemiyorum diyorsanız öncelikle yapmanız gereken işlem hali hazırdaki silmektir. Bu mesajı sildikten sonra engellenen kişi mesaj gönderse dahi size iletilmeyecektir. Bu sayede gelen mesajları da görmezsiniz. Fakat farklı yerlerden de ulaşmasın istiyorsanız Whatsapp, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından da engellemeniz gerekir.

iPhone’da Engellenen Numaradan Mesaj Gelir Mi?

iPhone telefonunuzdan birini engellediğinizde o kişi artık o numara ile size mesaj gönderemez. Fakat farklı sosyal medya uygulamalarında engelli değilse oralardan mesaj gönderebilir. iPhone aramalarından yapacağınız engelleme yalnızca mobil hattı kapsar. İnternet üzerinden kayıt olunan sosyal medya hesapları için ayrıyeten bir engelleme işlemi yapmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir