Faydalı Bilgiler

Mor Hangi Renklerin Karışımı ile Olur?

Ara renkler farklı renklerin birbirine karışımı ile oluşur. Peki, mor hangi renklerin karışımı ile olur? Bu iki rengi karıştırınca ortaya çıkan rengi herkes çok seviyor.

Renkler hakkında ilk doğru bilgiyi veren kişi tanınmış fizikçi Isaac Newton ‘dur. Günümüzde birçok alanda işimize yarayan renkleri onun sayesinde daha iyi tanıyoruz. Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte ev duvarları için duvar rengi oluşturulurken iki ya da ikiden fazla renk birbirine karıştırılıyor. Peki, mavi ve kırmızı karışımı ile hangi renk elde edilir? Bu soru da sık sorulan sorulardan biri olduğu için yanıtlamak istedik.

Mor Hangi Renklerin Karışımı ile Elde Edilir?

Renkler karıştırıldığında hangi renkler oluşur merak edenler, kırmızı ve mavi karışımını da merak ediyorlar. Aşağıdaki görselde de gördüğünüz gibi kırmızı mavi karışımı: mor rengini oluşturuyor.

Renk KarışımıYeni Renk
Kırmızı + Mavi:Mor
Mavi + Kırmızı:Mor

Bu iki renkten mavi daha fazla konulursa morun tonu bir o kadar koyu olmaktadır. Ancak kırmızı rengi daha fazla eklenirse mor rengi daha açık bir hal alacaktır. Çeşitli sınavlarda, bulmacalarda ve yarışmalarda da sorulan mavi rengi ile kırmızı rengi birbirine karıştırılırsa hangi renk ortaya çıkar sorusunun yanıtı da bu durumda mor oluyor.

Hangi Renkleri Karıştırırsak Mor Olur?

Hangi renklerin karışımı mor olur sorusunun yanıtı da kısaca kırmızı ve mavi renkleridir. Bu iki rengi birbirine karıştırırsanız mor rengini elde edersiniz. Günümüzde çeşitli internet siteleri renk karışımı ile elde edeceğiniz renkleri gösterebiliyor. Bununla beraber siz de elinizdeki kırmızı ve mavi boyaları birbirine karıştırıp mor rengini elde edebilirsiniz.

Hangi renkleri karıştırırsak mor olur: kırmızı+mavi belirli oranlarda karıştırılırsa mor rengi ortaya çıkar.

Mor Renginin Anlamı

Mor rengi, genellikle yüksek statü, zenginlik ve güç gibi kavramları ifade etmek için kullanılır. Aynı zamanda, mor rengi, özellikle cinsiyetçi olmayan bir tarzı simgeleyen bir renk olarak da görülebilir.

Bu renk, düşünceli, dikkat çekici olduğunu ifade eden bir rengi olarak da algılanır. Bu nedenle, mor rengi genelde yenilikçi ve yenilikçi olmayı simgeleyen bir renk olarak kullanılır.

Mor rengi ayrıca, entellektüel ve yaratıcı olduğunu simgeleyen bir renk olarak da ifade edilebilir. Bu nedenle, mor rengi genel olarak sanat ve tasarım gibi alanlarda da sıklıkla kullanılır ve kreatif bir imajı simgeler.

Bazı Renk Karışımları

  • Yeşil + Kahverengi = Haki yeşili
  • Mavi + Sarı + beyaz = Fıstık yeşili
  • Az mavi + Az yeşil + beyaz = Su yeşili rengi
  • Sarı + Yeşil = Açık Yeşil (2.alternatif)
  • Az sarı + Mavi = Koyu yeşil
  • Mavi + Sarı + az siyah = Petrol yeşili
  • Sarı + Lacivert = Koyu yeşil (2.alternatif)
  • Turuncu + Mavi= Koyu zeytin yeşili
  • Sarı + Az Mavi = Açık yeşil
  • Sarı + Mavi = Yeşil
  • Sarı + Siyah = Yaprak yeşili
  • Turuncu + Yeşil = Zeytin yeşili

Yukarıda bazı renkleri karıştırmanız halinde hangi renklerin oluşacağını listeledik. Örneğin, yeşil + kahverengi = haki yeşili rengini oluştururken, Az mavi + Az yeşil + beyaz = Su yeşili rengini oluşturmak için karıştırılır.

Duvar boyası satışı yapan yerlerde, logo tasarımda, kıyafet sektöründe ve tabela gibi çeşitli rektörlerde renk karışımı büyük bir önem taşımaktadır. Her rengin bir tonu olduğundan karışım yapılırken belirli ölçüler kullanılıyor.

Renk Karışımı Nedir?

Renk karışımı, iki veya daha fazla renkten oluşan bir renk ortaya çıkarmak için renklerin birbirleriyle karıştırılması sürecidir. Renk karışımı, genellikle ışık kaynaklarının birbirlerine karıştırılmasıyla elde edilir ve bu sayede, farklı renkler ortaya çıkar.

Renk karışımının iki temel yöntemi vardır: ışık kaynaklarının birbirlerine karıştırılması ve maddelerin birbirlerine karıştırılması.

İlk yöntem olan ışık kaynaklarının birbirlerine karıştırılması, ışık kaynaklarının renklerinin birbirlerine karıştırılmasıyla elde edilir. Örneğin, kırmızı, yeşil ve mavi renklerinin birbirlerine karıştırılmasıyla, açık pembe renk ortaya çıkar. Bu yöntem, genellikle ışık kaynaklarının birbirlerine karıştırılmasıyla elde edilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir