Teknoloji

SS Ne Demek? SS Nedir? Ss Almak Ne Demek? Instagram

Instagram, Whatsapp ya da herhangi bir ekranda ekran resmi alınabilir. Peki, ss ne demek, Instagram SS nedir? Whatsapp, Instagram, Facebook ve daha bir çok sosyal medya platformlarında kullanılan kısaltma “ss” hakkında her şey burada.

Sosyal medyada Screen Shot terimi kısaltılarak kullanılmaktadır. Örneğin Whatsapp ss’leri bende var. Ss gönderebilir misin gibi birçok mesaj görmüşsünüzdür. Peki, bu ss’in anlamı nedir? SS kelimesini her yerde duyabilirsiniz, genel anlamda sosyal medyada duyulan bir terimdir. Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte yeni terimler de hayatımıza dahil olmuştur. Bunlardan biride SS olarak adlandırılan kısaltmadır. Birkaç yıldır çok sık kullanılan SS ifadesinin anlamı nedir? Bu haberimizde sizin için SS ne demek? Sosyal medyada SS almak ne demek, ss nasıl alınır ve ss kelimesinin açılımı nedir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

SS Almak Ne Demek Instagram

SS kelimesi daha çok sosyal medya kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır. Instagram, Twitter, Telegram, Whatsapp ve buna benzer bir çok alanda ss terimi kullanılmaktadır. Günlük yaşantıda da abi bunun ssini atabilir misin gibi cümleler ile karşılaşmanız olasıdır. SS kelimesi İngilizcede kullanılan Screen Shot kelimesinin kısaltmasıdır. Ss almak ne demek Instagram:

  • Ss almak bir ekranın görüntüsünü almak
  • Ekran görüntüsü almak anlamına gelir

SS Ne Demek?

SS bir üst başlıkta da anlattığımız gibi SS İngilizcede Screen Shot kelimelerinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Bu İngilizce terimi Türkçe’ye çevirince ekran görüntüsü almak anlamına geldiğini görüyoruz. Arkadaşlarınızdan biri size “SS Al” dediğinizde sizden ilgili ekranın ekran görüntüsü almanızı talep ediyordur. Ss ne demek:

Ss Ne Zaman Alınır:

  • Whatsapp konuşmaları
  • Instagram konuşmaları
  • Mail ekran görüntüsü
  • Twitter ekran görüntüsü
  • Herhangi bir görselin ss’i alınabilir

SS Nedir?

SS kelimesi gündelik hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ödevlerin SS’ini atar mısın, konuşma Ss’i alsana gibi cümleler sık sık karşımıza çıkmaktadır. Ss kelimesi bir ekranın ekran görüntüsünü almak anlamına gelmektedir.

Ss Atmak Ne Demek?

Sosyal medyada SS almak için mobil cihazların kendine özgü özellikleri vardır. SS almak için yapılması gereken işlem ses açma tuşu ile kapatma tuşuna aynı anda basmak şeklindedir. Bu işlem yapıldığında hangi ekrandaysanız o ekranın ss’i alınır. Ancak bilgisayardayken SS almak için PRTsc tuşlarını kullanabilir ya da ek bir program kullanmanız gerekebilir.

Eğer ekrandaki küçük bir alanın ss’ini alacak olursanız buradan ekran resmi alma programını ücretsiz bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Ss atmak ne demek:

  • Herhangi bir video ya da fotoğrafın
  • Ses açma tuşu ve kapatma tuşuna basarak aldığınız ekran görüntüsünü
  • Bir başka kişiye göndermeye ss atmak denir.

Whatsapp durumlarının Instagram hikayelerinin ve daha bir çok alanda ekran resmi almak için ss yöntemi kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir