Genel

En İyi 5 Etçil Akvaryum Balık Türleri

Doğada etçil ve otçul olmak üzere iki tür hayvan vardır. Balıklarda da etçil olanlar mevcut. Peki etçil akvaryum balık türleri nelerdir? Evcil hayvan beslemek isteyenler, çok fazla ilgi istemediğinden dolayı akvaryum canlılarını tercih ediyorlar. Etçil akvaryum balıkları, birçok akvaryum sahibinin merak ettiği türlerdendir. Burada etçil olan akvaryum da beslenebilecek balıkları listeledik. Bu listedeki bazı balıklar tamamen et obur, bazıları ise yemle de beslenebilir.

Etçil balıklar, diğer balıklar ile benzer özelliklere ve gereksinimlere sahip olurlar. Özetle kaliteli su, besleyici balık yemi ve yaşam alanının kalitesi oldukça önemlidir. Fakat dikkat edilmesi gereken şey, bu balıklar yapı olarak büyük ve çok fazla kir bırakabilmektedir. Bu yüzden büyük bir akvaryum tercih etmeli ve buna uygun bir akvaryum filtresi de almanız gerekecek. Bununla birlikte bazı etçil akvaryum balıkları için, sürekli canlı yem gerekebilir.

Etçil Akvaryum Balık Türleri

Genel olarak etçil akvaryum balığı olarak bilinen bu türlerin çoğu omnivordur, yani sebzeyle de beslenebilir. Fakat bu türlerden bazıları, canlı yiyeceğe büyük ölçüde eğilimlidir. Fakat bu zorunlu da değildir, balık yemiyle de beslenebilirler. Bununla beraber böcekler, balıklar ve küçük memelileri yiyen ünlü pirana bile tohum ve bitkisel ürünler ile beslenebilmektedir.

Etçil balıklar ne yer, sorusu da sıkça araştırıldığından kısaca yanıt vermemiz gerekirse; canlı balık, balık yemi, tohumlar ve sebze yiyebilirler. Besleyeceğiniz balığın genelde boyutu büyük olacağından dolayı onlar için daha büyük bir akvaryum edinmeniz gerektiğini unutmayın. İşte akvaryumda beslenebilecek etobur balıkların listesi.

1. Aruana Balığı

Aruana Balığı

Büyük akvaryum balığı severlerin vaz geçilmezlerinden olan Aruana, zarafetiyle ve göz alıcı güzelliğiyle ön plandadır. Doğadaki aynı türün üyeleri 2 metreye kadar zıplayıp nehrin üstündeki dallardan avlarını yakalayabilir. Zıplayabildiklerinden dolayı, akvaryumun sürekli üst kısmının kapalı olduğundan emin olmalısınız. Kurutulmuş canlı yem yemesi gerekir.

2. Tucunare Balığı

Tucunare Balığı

Boyut bakımından büyük etçil akvaryum balıklarındandır. Akvaryumlarda sıkça tercih edilen Tucunare, etçil akvaryum balıkları arasındadır. Boyutu ve davranışları sebebiyle büyük akvaryumlarda beslenmesi gerekir. Bu balığı da akvaryumunuz için tercih edebilirsiniz.

3. Oscar Balığı

Oscar Balığı

Kişisel yorum yapmamız gerekirse, bu listedeki en güzel görünüme sahip balıklardan biridir. Bakımı kolay olan Oscar Balığı, kendi bölgesinde yabancı balıklara karşı saldırgan tavırlar sergiler. Bu nedenle bu türün, farklı balık türleri ile aynı akvaryumda olması sorun oluşturabilir. Oscar balığını, aynı türdeki balıklarla aynı akvaryumda tutmanızı öneririz. Bu balığı besleyeceklerin, geniş bir akvaryum tercih etmesi gerekiyor. Bu sayede, balık yaşam alanı büyüdüğünden daha mutlu olur. Akvaryumu düzenli bir şekilde temizlemelisiniz.

4. Pirana

Pirana

Etobur balık denildiği zaman herkesin aklında Piranalar canlanıyor. Bunun nedeni ise, çeşitli filmlere ve belgesellere sıkça konu oluşlarından dolayıdır. Bu balıklar, oldukça hareketli ve saldırganlardır. Canlı yem tüketmeyi seven, etçil akvaryum balıklarındandır. İnsanlara saldırdıkları konusundaki bilgiler, biraz fazla abartılsa da küçük balıklara karşı saldırgan ve zarar verici olabilirler. Bu nedenle, Pirana besleyeceklerin aynı akvaryumda farklı balık beslemelerini pek önermiyoruz. Akvaryuma çeşitli dekor ürünleri koyarak, bir yuva edinmesini sağlayabilirsiniz.

5. Polypterus

Polypterus

Etçil akvaryum balığı denilince boyut olarak en büyük Polypterus balığı akıllara geliyor. Bu balığı beslemeyi düşünüyorsanız gerçekten büyük bir akvaryuma ihtiyacınız var. Akvaryumda egzotik bir görünüm olsun istiyorsanız Polypterus, sizin için öncelikli olabilir. Daha çok gece aktif olan bir balıktır. Bu balığı besleyebilmek için ortalama olarak en az 200 litrelik bir akvaryum tercih etmeniz gerekecek. Görünümü sebebiyle, derinlikten öte geniş bir akvaryum daha iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir