Raporda ayakta bitiş tarihi ne demek?
Vatandaşlar, hasta oldukları taktirde gerek görülürse rapor alabilirler. Peki alınan rapordaki “raporda ayakta bitiş tarihi ne demek?” Bu sorunun yanıtı da doğal olarak Google’da sıkça araştırılmaktadır. Çalışan vatandaşlara hasta olduğu zamana ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, raporun bitiş tarihinde sigortalının çalışabileceği ya da işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtilmektedir. Bu bakımdan, raporlu çalışana rapor bitiş tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekir.
Gerekli yapılır ve daha sonrasında kırmızı alandaki boş kutuya rapor bitiş tarihi yazılır. Puantaj kaydına uygun olarak sigortalı vatandaşın raporlu olduğu günlerde; – Çalışılmadığı doğrulandıysa alttaki kutudan ÇALIŞMAMIŞTIR seçilip sayfa sonunda ise ONAY butonuna basılır.
Rapor onaylarken bitiş tarihi ne yazılır?
Sigortalı vatandaşın istirahate ayrıldığı gün raporda izin başlama tarihi olarak görünmektedir. Bu da rapor başlangıç tarihi ile izin başlama tarihinden farklı olmaktadır. Çalışılmadığı ile ilgili bildirim süresi ise uygulama tarafından izin başlama tarihiyle başlıyor.
Rapor başlangıç tarihi nedir?
Rapor alan vatandaşın çalışmadığı ile ilgili bildirimi en geç rapor bitiş tarihini takip eden ayın 26’sına kadar yapması gerekir. Ayın 26’sını tatil gününe denk gelmesi halinde takibindeki ilk iş gününde bildirimi yapması zorunludur.
Rapor bitiş tarihi hangi gün?
Gerekli yasalarda çalışma süresinin hafta tatili ve yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınacağı ile ilgili karar vardır. Fakat, tersi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu sebeple, çalışma süresi yıllık izinli olunan, rapor kullanılan günlere dahil olmaz.
Raporlu günler iş gününden sayılır mı?
Memur vatandaşların tek hekim ya da sağlık kurulundan aldıkları raporda belirtilmiş olan istirahat süresi bitmeden göreve başlamak istemesi durumunda, iyileştiği ile alakalı tek hekim ya da sağlık kurulu raporunu ibraz etmek için dilekçeyle birimine başvuru yapması gerekir.
Rapor yazarken tarih nereye yazılır?
Rapor izninin bittiği tarihin içerisinde bulunulan bağlı prim hizmet belgesinde/beyannamesinde “istirahat süresinde çalışmamıştır” kutucuğu işaretlenir ya da çalışılmadığı ile alakalı bildirim giriş ekranından bildirim yapılır. Bu sayede bildirim yapılmaması halinde idari para cezası uygulanmaktadır.